Hoe kunt u in aanmerking komen voor een een labradoodle pup ?

labradoodle-puppyDe Australian Labradoodle is een kostbare hond, de prijs ligt hoger dan die van een rashond met stamboom. Dat komt vooral doordat kosten nog moeite gespaard worden om gezonde honden te fokken. Elke fokhond wordt uitgebreid getest op erfelijke aandoeningen (HD, ellebogen, Patellas) en  middels DNA onderzoek wordt gecontroleerd of de fokhonden dragers zijn van de erfelijke ziektes zoals PRA, PRCD, Von Willebrand, Degeneratieve Myelopathie (DM), Excercise Induced Collapse (EIC) en Improper Coat (IC). Tot slot worden de ogen  jaarlijks onderzocht op oogaandoeningen. Alleen de absolute toppers blijven dan over en omdat die schaars zijn, is de prijs van een fokhond erg hoog, en dus ook die van een pup. Dit is 1 prijsfaktor.

Daarnaast worden Australian Labradoodles niet in kennels gehouden. Het zijn in eerste instantie gewone gezinshonden. Het fokken gebeurt met veel aandacht voor kwaliteit: qua gezondheidszorg, qua voeding, maar vooral op het gebied van socialisatie. Daarom zijn het ook zulke fijne en sociale honden. Alle Australian Labradoodles worden in huis geboren en groeien in huis op.

Bovenstaande werkwijze is die van de meeste fokkers van Australian Labradoodles, dus niet alleen die van ons. Nadeel van deze werkwijze is dat de ''productie'' in Nederland niet hoog is; kwaliteit staat duidelijk boven kwantiteit. Het resultaat is wel een heel bijzondere familiehond: verhaart niet, geschikt voor mensen met allergie en astma, zeer sociaal naar mens en dier, zeer intelligent, leergierig en heel goed te trainen, ook door mensen die geen ervaring met honden hebben.(cursus is dan wel noodzakelijk !)

Als u al fokkers hebt benaderd, dan heeft u gemerkt dat het veel moeite en geduld kost om een australian labradoodle pup aan uw gezin toe te kunnen voegen. Ook bij Happy Doodles overtreft de vraag ons aanbod ruimschoots. Daarom vindt bij ons een selectie plaats waarbij wij selecteren op wat u een hond te bieden heeft. Een hond is een actief familielid en heeft als zodanig ook tijd en aandacht nodig. Teveel honden worden aan hun lot overgelaten, en dat willen wij ten allen tijde voorkomen.

Onze selectiecriteria
Wij vinden het belangrijk dat onze honden een actief leven krijgen en niet teveel alleen zijn. Ze kunnen het prima, alleen wij vinden dat je geen hond koopt om hem vervolgens 20 uur per week alleen te laten.(bij wijze van) Mocht dat bij u het geval zijn dan adviseren wij u hier eerst goed over na te denken voordat u zich bij ons inschrijft. Gezinnen waarbij tijd is voor een dagelijkse wandeling (60+ min), voldoende tijd voor de wekelijkse vachtverzorging (zeker 1,5 uur), en waar de hond weinig alleen zal zijn, hebben bij ons een streepje voor.

Als u kinderen heeft
dan is ons advies te wachten met een hond tot het jongste kind 5 jaar oud is. U heeft dan veel meer uw handen vrij om ook voldoende aandacht aan uw hond te kunnen geven. Daarnaast (minstens zo belangrijk) kunnen uw kinderen beter geleerd worden hoe ze met de pup en later de hond om moeten gaan. Wij wijzen een eventuele aanmelding niet direct af, maar gezinnen met wat oudere kinderen genieten wel onze voorkeur.

Zo is onze aanmeldprocedure:

  1. Onderaan deze pagina geven wij aan welke dekking voor de komende periode gepland staat, met welk ouderpaar en wanneer.
  2. Zodra de zwangerschap bevestigd is zal de wachtlijst voor dat nest geopend worden.
  3. Als u interesse heeft voor een pup dan stuurt u ons een kort bericht. In uw bericht hoeft u alleen aan te geven dat U interesse heeft voor een pup uit dat desbetreffende nest. Op ons vragenformulier kunt u alle informatie die u wilt delen invullen.
  4. Uw aanmelding is vrijblijvend. Met de aanmelding koopt u dus nog geen pup, en heeft u ook nog geen recht op een pup. Het is slechts een mededeling dat u graag mee wilt doen aan de selectieprocedure.
  5. U ontvangt van ons per email verdere details en voorwaarden met daarbij een uitgebreid vragenformulier, met het verzoek dat in te vullen en naar ons terug te mailen.
  6. Als u zich kunt vinden in de voorwaarden vult u het vragenformulier in en mailt die naar ons terug.
  7. Vervolgens zullen wij uw formulier beoordelen, wij kijken wat u een hond te bieden heeft en of dat overeenkomt met hoe wij over het houden van honden denken.
  8. Daarna volgt eventueel een uitnodiging voor een persoonlijke kennismaking.
  9. Na de persoonlijke kennismaking neemt u pas de beslissing of u definitief wilt inschrijven.
  10. Als uw beslissing positief is maakt u de aanbetaling aan ons over, waarna uw inschrijving definitief is geworden. 8 weken later kunt u uw nieuwe huisgenoot bij ons ophalen !

Kennismakingsbezoeken zijn alleen mogelijk als de inschrijving voor een bepaald nest geopend is.
Daarbuiten ontvangen wij geen bezoek alleen als daar een hele speciale reden voor is.

Overige spelregels:

De planning kan altijd veranderen, bv. als een dekking mislukt is, of als wij besluiten een andere reu in te zetten. Ook kan het zijn dat er te weinig pups zijn om in te schrijven. Zo'n nest wordt dan ook uit de planning gehaald. Ook Moeder Natuur maakt onderdeel uit van het geheel dus zekerheden zijn er nooit. Happy Doodles heeft altijd eerste keus met betrekking tot welke en hoeveel pups uit een nest zij voor haar eigen fokprogramma wil aanhouden. Ook behouden wij ons het recht voor om een nest niet via deze aanmeldprocedure te plaatsen.

De persoonlijke kennismaking

U als pupkoper moet kritisch zijn waar u een hond koopt, wij als fokker zijn ook kritisch waar wij een pup plaatsen.
Wij hechten er daarom aan om eerst persoonlijk met u kennis te maken.

Tijdens de persoonlijke kennismaking:

  • kunt u kennismaken met ons gezin en onze labradoodles.
  • geven wij u meer informatie over het ras de Australian Labradoodle.
  • leggen wij u uit hoe de socialisatie van de pups bij ons plaatsvindt.
  • krijgt u een beter beeld van ons gezin, de woonomgeving en de omstandigheden waarin uw toekomstige pup op zal groeien.
  • zullen wij uw verdere vragen zo goed mogelijk beantwoorden. 

Maar ook:

  • zullen wij informeren naar uw woon- en werksituatie (bv. hoeveel vrije tijd kunt u met de hond doorbrengen)
  • zullen wij informeren hoe uw leven met de hond eruit zal zien (bv. mag de hond mee op vakantie)
  • zullen wij informeren naar uw beweegredenen waarom u specifiek een australian labradoodle wilt kopen
    (en waarom geen poedel, of een portugese waterhond, als het bv. vanwege een allergie is)

Als we allebei een goed gevoel aan de kennismaking hebben overgehouden, dan krijgt u van ons een vrijblijvende optie op een pup. U kunt er dan een nachtje (of meer) over slapen en thuis weloverwogen de beslissing te nemen of u definitief tot aanschaf over wilt gaan. Een hond mag geen impulsaankoop zijn vinden wij.

De planning voor het komend halfjaar:

Bojay is zwanger van Muck ! Wij verwachten stevige mediums (20-25 kg, 50-55 cm rughoogte) met blonde fleece vacht, in de kleuren van Bojay en Muck. Begin juni zullen deze pups geboren worden. Het kraambezoek is gepland voor zaterdag 22 juli, de ophaaldag zal waarschijnlijk zaterdag 29 juli zijn. De definitieve ophaaldag zal worden vastgesteld zodra de pups geboren zijn. Aanmelden voor dit nest is mogelijk, wij gaan ervan uit dat bovengenoemde data passen in uw agenda passen. Als u interesse heeft voor een pup dan kunt u ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij sturen u dan ons vragenformulier waar u al uw informatie op kwijt kunt. Daarna zal de screening plaatsvinden. Aanmelden betekent dus nog niet dat u in aanmerking komt voor een pup.

 

Molly is gedekt door Jake ! Half mei is de echo gepland en weten we of de dekking gelukt is. Zo ja dan is de bevalling uitgerekend voor 12 juni. Wij verwachten dat de pups een klein-medium tot medium grootte zullen krijgen. U moet daarbij denken aan 16-20 kg zwaar en 48-53 cm. rughoogte. Wat de kleuren betreft verwachten we bruin en blond en waarschijnlijk ook zwart. Het kraambezoek is gepland voor 29 juli, het ophalen is gepland voor 05 augustus. Deze data staan vast, gelieve alleen aan te melden als deze data passen in uw agenda. Als u interesse hebt voor een pup dan kunt u ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een kort bericht volstaat. Wij sturen u dan ons vragenformulier waar u al uw informatie op kwijt kunt. Daarna zal de screening plaatsvinden. Aanmelden betekent dus nog niet dat u in aanmerking komt voor een pup.

 

Als u allergisch bent
Wij fokken uitsluitend Australian Labradoodles met een losse fleece vacht. Deze is minder geschikt voor mensen met een hondenallergie. Het kan wel, maar alleen als u licht allergisch bent. Wat licht allergisch is, weet u waarschijnlijk zelf wel. Wij denken als u binnen een kwartier met rode ogen zit, of snottert, dat u dan beter een andere fokker kunt zoeken. Met een hondenallergie raden wij eigenlijk aan een fokker te kiezen die zelf ook allergisch is. Dan weet u zeker dat het goed zit. Meestal kunt u dit teruglezen op de pagina Over ons.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mensen mailen ons wel eens dat ze deze pagina dagelijks in de gaten zullen houden. Dat is echt niet nodig. Tussen een loopsheid en de geboorte zit namelijk minimaal 2,5 maand. Als u dus 1x per maand een keer op deze pagina kijkt dan is dat meer dan voldoende. Vaker kijken mag natuurlijk altijd ! Kent u onze Facebookpagina al ? Dat is ons dagboek namelijk.

Bezoek
Wij krijgen vaak de vraag of men ons even kan bezoeken, ook om allergie te testen. Testen is heel belangrijk, en dat doen we dan ook, maar alleen tijdens een selectieprocedure (zoal hierboven beschreven). Wij fokken vanuit huis, zouden we aan alle verzoeken voldoen dan zouden we 7 dagen per week bezoek hebben, van meerdere gezinnen per dag. Wij hopen dat u begrijpt dat wij daarom in principe geen bezoek ontvangen, alleen als de inschrijving voor een bepaald nest geopend is ontvangen we (graag) bezoek.

 

Wij zijn aangesloten bij:

Als u allergisch bent:

Alleen een echte Australian labradoodle heeft de beste allergievrije vacht.

Maar hoe herkent u het verschil tussen een "gewone'' en een echte Australian labradoodle ?

Wij hebben de verschillen voor u op een rij gezet.