Hoe kunt u aanmelden voor een labradoodle pup ?

labradoodle-puppyDe Australian Labradoodle is een hele leuke en ideale familiehond, bovenal zijn ze over het algemeen erg gezond en vitaal tot op hoge leeftijd. Dat komt vooral doordat kosten nog moeite gespaard worden om gezonde honden te fokken. Elke fokhond wordt uitgebreid getest op erfelijke aandoeningen (HD, ellebogen, Patellas) en  middels DNA onderzoek wordt gecontroleerd of de fokhonden dragers zijn van de erfelijke ziektes zoals PRA, PRCD, Von Willebrand, Degeneratieve Myelopathie (DM), Excercise Induced Collapse (EIC) en Improper Coat (IC). Tot slot worden de ogen  jaarlijks onderzocht op oogaandoeningen.

Australian Labradoodles worden niet in kennels gehouden, althans niet bij ons. Het zijn in eerste instantie gewone gezinshonden. Het fokken gebeurt met veel aandacht voor kwaliteit: qua gezondheidszorg, qua voeding, maar vooral op het gebied van socialisatie. Daarom zijn het ook zulke fijne en sociale honden. Alle Australian Labradoodles worden bij ons in huis geboren en groeien in ons huis op.

Kwaliteit gaat bij ons duidelijk boven kwantiteit. Het resultaat is wel een heel bijzondere familiehond: verhaart nauwelijks, is geschikt voor mensen met allergie en astma, zeer sociaal naar mens en dier, zeer intelligent, leergierig en heel goed te trainen, ook door mensen die geen ervaring met honden hebben.(cursus is dan wel noodzakelijk !)

Wat vinden wij belangrijk
Wij adviseren u om kritisch te zijn waar u een Australian Labradoodle koopt. Koop deze zeker niet op Marktplaats of Puppyplaats, het gezegde goedkoop is duurkoop gaat hier zeker op. Wij zijn ook kritisch wie bij ons een pup koopt. Wij vinden het belangrijk dat onze pups een actief leven krijgen en niet teveel alleen zijn. Ze kunnen het prima, alleen wij vinden dat je geen hond koopt om hem vervolgens 20 uur per week alleen te laten (bij wijze van). Baasjes die voldoende tijd hebben voor een dagelijkse wandeling (60+ min), voldoende tijd hebben voor de wekelijkse vachtverzorging (zeker 1 uur), waar de hond weinig alleen zal zijn, en die goede voeding ook belangrijk vinden, hebben bij ons een streepje voor.

Zo is onze aanmeldprocedure:

 1. Onderaan deze pagina geven wij aan welke dekking voor de komende periode gepland staat, met welk ouderpaar en wanneer.
 2. Zodra de dekking geweest is zal de wachtlijst voor dat nest geopend worden.
 3. Als u interesse heeft voor een pup dan stuurt u ons een kort bericht om uw interesse aan ons kenbaar te maken, danwel uw vragen te stellen. Vervolgens plannen we een intakegesprek in, tijdens uw bezoek kunt u kennismaken met ons, een aantal van onze doodles, en de omgeving waar uw pup op zal groeien. Daarna mailen wij u alle informatie over het nest van uw voorkeur, samen met onze koopovereenkomst. Na ontvangst en het doorlezen van de informatie beslist u of u een pup uit dat desbetreffende nest wilt reserveren. Zo ja, dan vragen wij u een aanbetaling te doen en daarmee is de reservering definitief. U betaalt bij ons dus geen inschrijfgeld of kosten voor een intake.

Omdat wij niet het gehele jaar nesten hebben en geen algemene wachtlijst hebben, zijn kennismakingsbezoeken alleen mogelijk als we concreet nog pups te vergeven hebben.
Daarbuiten ontvangen wij alleen bezoek alleen als daar een hele speciale reden voor is.

Overige spelregels:

De planning kan altijd veranderen, bv. als een dekking mislukt is, of als wij besluiten een andere reu in te zetten. Ook kan het zijn dat er te weinig pups zijn om in te schrijven. Zo'n nest wordt dan ook uit de planning gehaald. Ook Moeder Natuur maakt onderdeel uit van het geheel dus zekerheden zijn er nooit. Happy Doodles heeft altijd eerste keus met betrekking tot welke en hoeveel pups uit een nest zij voor haar eigen fokprogramma wil aanhouden. Ook behouden wij ons het recht voor om een nest niet via deze aanmeldprocedure te plaatsen.

De persoonlijke kennismaking

U als pupkoper moet kritisch zijn waar u een hond koopt, wij als fokker zijn ook kritisch waar wij een pup plaatsen.
Wij hechten er daarom aan om eerst persoonlijk met u kennis te maken.

Tijdens de persoonlijke kennismaking:

 • kunt u kennismaken met ons en een aantal van onze labradoodles.
 • geven wij u meer informatie over het ras de Australian Labradoodle.
 • leggen wij u uit hoe de socialisatie van de pups bij ons plaatsvindt.
 • krijgt u een beter beeld van onze woonomgeving en de omstandigheden waarin uw toekomstige pup op zal groeien.
 • zullen wij uw verdere vragen zo goed mogelijk beantwoorden. 

Maar ook:

 • zullen wij informeren naar uw woon- en werksituatie (bv. hoeveel vrije tijd kunt u met de hond doorbrengen)
 • zullen wij informeren hoe uw leven met de hond eruit kan gaan zien (bv. mag de hond mee op vakantie)
 • zullen wij informeren naar uw beweegredenen waarom u specifiek een australian labradoodle wilt kopen
  (en waarom geen poedel, of een portugese waterhond, als het bv. vanwege een allergie is)

Als we allebei een goed gevoel aan de kennismaking hebben overgehouden, dan krijgt u van ons een vrijblijvende optie op een pup. U kunt er dan een nachtje (of meer) over slapen en thuis weloverwogen de beslissing te nemen of u definitief tot aanschaf over wilt gaan. Een hond mag geen impulsaankoop zijn vinden wij.

De planning voor het komend halfjaar:

Sam wordt naar verwachting begin augustus loops. Ze zal dan gedekt worden door Fonzie. Als de dekking lukt en Sam zwanger is, dan verwachten wij dat ze half oktober geboren worden, de ophaaldatum zal dan half december zijn. Een precieze ophaaldatum kunnen we geven zodra Sam gedekt is. Dit wordt het 3e (en tevens laatste, Sam mag dan met pensioen) nest van Sam en Fonzie. We kunnen daarom met zekerheid zeggen dat Sam bruine en blonde pups zal krijgen. Foto's van de vorige 2e nesten kunt u op onze Facebookpagina terug vinden. Dit worden grote mediums, denk aan 50-55 cm. en 25-30 kg. Wat karakter betreft weten we dat het actieve, sportieve doodles zulle worden, die goed passen bij mensen die vaak buiten of in de natuur te vinden zijn. De wachtlijst voor dit nest is geopend, als u interesse heeft voor een pup uit dit nest dan kunt u ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..